4 Mart 2013 Pazartesi

Adobe Muse ile Web Tasarımı Dersleri... Adobe Muse Nedir?


Derse geçmeden önce Muse nedir bir tanıtalım...
Adobe Systems, grafik tasarımcılarına profesyonel ve eşsiz HTML websitelerinde yazılım kodu kullanmaksızın veya çalışma kısıtlaması
olmadan tasarım yapmalarını ve yayınlamalarını sağlayan Muse kod isimli yazılımının beta versiyonunu duyurdu. Web tarayıcının desteklediği HTML5 ve CSS3 dahil olmak üzere en son web standartlarını kaldıraç olarak kullanan Muse, kusursuz tasarım ve yaratıcı özgürlüğü siteye ileri derece etkileşim eklemek için yönlendirme, parçacıklar ve HTML ekleyerek inovatif  çerçeve ile birleştiriyor.
Adobe Tasarım ve Web Ürünleri Yönetimi Başkan Yardımcısı Lea Hickman konuyla ilgili olarak “InDesign programında sayfa düzenini rahat oluşturmak kadar rahat websitesi oluşturmak da tasarım alanındaki müşterilerimizden gelen en popüler isteklerin arasında yer alıyor. Muse’u denemiş olan kullanıcılar programın bu derece sezgisel ve güçlü olmasından oldukça etkilendiler” dedi.
Muse hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isteyen tasarımcılar http://muse.adobe.comadresinden yazılımın ücretsiz İngilizce beta sürümünü indirebilir, Muse ile tasarlanmış websitelerine ait galerileri görebilir ve eğitici derslere ulaşabilirler.
Eşsiz ve interaktif websitelerini planla, tasarla ve yayınla:
  • Kullanımı kolay site haritaları, ana sayfalar ve esnek, site geneli araçlar web sitesinin tasarımını daha hızlı ve sezgisel yapıyor.
  • Tasarımcılar; görüntüleri, grafikleri ve metinleri Adobe InDesign işlevselliğine benzer olan  eksiksiz kontrol, esneklik ve güç ile birleştiriyor. Muse; navigasyon menüleri gibi kişiselleştirilebilen sürükle-bırak araçları sunuyor. Kullanıcılar; slayt gösterisi, araç bilgisi ve uzaktan rollovers dahil olmak üzere tamaman kişiselleştirilebilen interaktif parçaları ekleyebilecekler.
  • Muse; Google Maps, YouTube ve Facebook dahil olmak üzere HTML kod parçalarını kaynaklardan içine katıyor.
  • Muse, Adobe-davetli deneme sitelerini test etme ve değerlendirme amaçlarına olanak sağlıyor. Bir site müşterilere gönderilebilir, ücretli Adobe-davetli sitelere dönüştürülebilir veya FTP’den diğer ev sahiplerine gönderilebilir.
Alıntı: HakanUslu

Şimdi ilk dersimize geçelim, Dersimiz Sayfa Planlaması

2. Dersimiz ise Header ve Footer yani Sayfamızın üst ve alt kısımları,


3. Dersimiz Menüler,
ek olarak rollover menü yapımınıda basitçe inceleyelim


4. Dersimiz Grafik Dosyaları


5. Dersimiz Sayfaya Video eklemek



6. Dersimiz İletişim Sayfası oluşturma,



7. Ders Genel tekrar,


ve son olarak genç bir arkadaşımızın anlattığı video ile tasarım konusunda basit ve güzel neler yapabileceğinizi görebilirsiniz...







3 yorum:

  1. selam
    ben muse hakında birkaç şey sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
    skype adresim rmznakrs teşekkürler kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. sitemi yaptım fakat site açılmadan önce bir açılış sayfası istiyorum.. siteye giriş için tıklayın vs gibi nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
  3. Eğer sitenin anasayfası index.PHP ise index.HTML seklinde bir sayfa oluşturup bu kısımda siteye giriş için tıklayın a index.PHP linkini bağlayın yada index.HTML ise bunu kopyalayıp index2.HTML yapın daha sonra index.HTML yi düzenleyip kopyaladığınız sayfaya köprü kurarsanız basit bir şekilde yapmış olursunuz.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Eğer soru sorduysanız en kısa zamanda cevap verilecektir.