25 Şubat 2014 Salı

Sitenizi üst sıralara çıkarma yöntemleri


Siteni aramalarda üst sıralara çıkarmak için yapmanız gerekenler basit demeyeceğim çünkü çok zaman alıyor ve uğraştırıyor. Ben size kısaca fikir verecek şekilde konuyu açıklayayım. Yapılması gerekenlerin ilki google, bing ve yandex gibi arama motorlarına sitenizi ekleyin. İkinci olarak yapılması gereken şey ise backlink yani farklı siteler içerisinde sizin sitenizin linki veya site içeriğinizin linki yer almasıdır. Bu kısımda bazı önemli noktalara değinmek isterim. Sitenizin linki ne kadar değerli bir sitede olursa bu sizin sitenizin değerini arttıracaktır. Yani mynet.com gibi bir sitede sizin içeriğinizin paylaşılıp altına kaynak olarak sizin sitenizin gösterilmesi sizin için bulunmaz bir nimet olacaktır. Tabi bu duruma gelmek çok zor olabilir, öncelikle pagerank yani google’ın sizin siteniz için verdiği değer ve alexa değeri yüksek olan sitelere ve toplistlere sitenizi eklemeniz sizin siteniz için büyük faydası olacaktır. Örnek olarak dmoz.org, alexa, yandex metrica gibi sitelere sayfanızı eklemeniz çok faydalı olacaktır.

Yapılacak küçük trickler yani hileler şöyle olacaktır. Eğer siteniz yeni ise bunları öneririm bilginiz olsun çünkü sitenizin belli bir değeri varsa aşağıda yapacaklarınız site değerinizi kötü yönde de etkileyebilir.



  • 1.Blogger’da bir blog açın arada sırada özgün bir yerlerden kopyalamadığınız yazılar yazın, bu yazılar zaten blog sayfanızıda google’da ilk sayfalarda çıkmanızı sağlayacaktır. Daha sonra bu blog sitenize asıl sayfanız hakkında bir yazı yani makale ekleyin, yalnız makaleniz uzun ve başka bir sitede yazmamış olmadığınıza dikkat edin. Bu da google ve alexa backlinkinize etkisi olacaktır.

  • 2.Aynı şekilde wordpress.com sitesinde bir blog sayfası açarak farklı bir konuda ve içerikte site oluşturun ayda 1 yazı eklemeniz bile kopyala yapıştırdan faydalı olacaktır. Bu siteyede asıl sitenizin içeriğinden bir yazı kopyalayıp altınada konunun alıntı alındığı url’yi yapıştırın. Bir bakarsınız blog sayfalarınızdan biri meşhur olur bir taşta iki kuş vurmuş olursunuz.

  • 3.Eğer farklı siteleriniz varsa aynı işlemi bu sitelerde de yapın, özellikle de farklı hostlarda barındırdığınız siteleriniz varsa bu sitelere işlemeniz faydalı olacaktır.

  • 4.Sitenizin içeriğinde yazı resim oranına dikkat etmek gerekir, yani yazılarınızın resimlerinize oranla fazla olması gerekli yani sitenizin sade tasarımlı ve makale içeriğinin fazla olması gerekiyor.

  • 5.Sitenizin özellikle anasayfasının kodları minimum düzeyde olması gereklidir. Yani kodlarınızın hatasız html w3c kurallarına uygun olması yararınıza olacaktır. Böylece sitenizde hızlı açılacak ve ziyaretçiler bekleyerek sıkılmayacaktır. Tabi burda hostinginizde önemli yer tutuyor.

  • 6.Sitenizin ön sıralarda çıkmasını etkileyecek en önemli unsur her zaman söylediğim gibi özgün bir yerden kopyalanmamış içerikler olacaktır. Size tavsiyem google’da trend olan konuları kendi özgün yazılarınızla eklemeniz olacaktır, böylece sitenize hit sayınızı arttırmış olacaksınız ve yazılarınız güzel olduğu taktirde sitenizdeki diğer yazıları da okutmuş olursunuz. Şöyle bir ayrıntıyıda belirtmek isterim çünkü google’da trend olmuş konular hakkında bir çok sitede de yazı olacağından google da ilk sayfalarda çıkmanız zor olacaktır. Siz bu trend konular arasından seçmece olarak içeriğinizi hazırlarsanız en azından ziyaretçileri ancak bu şekilde çekebilirsiniz ilk etapta. Çünkü sizin ekleyeceğiniz yazıyı araştıran 2 ziyaretçi varsa gelip sizin sitenizi bulabilir ancak 100 kişi trend bir konuyu araştırırken siz 4. Sayfada dahi olsanız en az 10 kişi sizin sayfanıza ulaşacaktır.


Son olarak iki önemli noktaya değinmek isterim. Sitenizin ilk açılışında backlink ping atma gibi sitelerden backlink sayısını arttırmaya çalışın derim, bunun faydası olacaktır ancak ilerleyen aylarda bu işlemi tekrarladığınızda sitenizin değeri düşecektir. İkinci olarak sitenize belli bir miktar içerik girdikten sonra bu işlemleri yapmanız sağlıklı olacaktır. Özgün yazılar olmasına dikkat edin, google gittikçe algoritmasını bu yönde geliştirmektedir.

3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. örneğin;
    http://www.geridonusumhurdaci.com/?pnum=525&pt=Mecidiyek%C3%B6y/Hurdac%C4%B1
    üst linkteki sayfanızda eşit değil, çizgiler biraz daha profesyonelleştirip css kullanabilirsiniz. Göze hitap etmesi gerekiyor. Site kötü değil yanlış anlamayın ama daha profesyonel olabilir. Eğer tasarım açısından soruyorsanız soruyu daha pure yani temiz şablonlar oluşturmalısınız. Eğer üst sıralarda çıkmak için soruyorsanız içerisine günlük yazılar ekleyebilirsiniz, ne yaptığınıza dair, günlük gibi olabilir bugün şu işler yapıldı gibi hem sizin içinde referans olacaktır bu yazılar

    YanıtlaSil
  3. ürün satışı, makale benzeri yayınlar olmayan firma siteleri için yapılabilecek en iyi şey bir reklam uzmanına danışıp, google arama motoru için(sadece arama motoru, nedenini bir kaç güne yeni makalemde açıklayacağım) reklam vermek olacaktır. Eğer bunu talep etmiyorsanız arkadaş siteler edinip sitenizin açıklamasıyla birlikte linkini vermesini isteyin. Bu siteler google'da ön sıralarda çıkan siteler olursa sizin için daha iyi referans olacaktır.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Eğer soru sorduysanız en kısa zamanda cevap verilecektir.