4 Şubat 2014 Salı

Hosting nedir, hosting alırken dikkat edilmesi gereken hususlar

Hosting hazırlamış olduğunuz siteleri barındıracağınız bilgisayar olarak düşünün, yani sunucu. Domain site ismi yani örneğin umutadali.com şeklinde site ismini yazdığımız zaman o hostinge bağlanır ve hazırlanan siteyi gösterir.


Hosting için önemli şeylerden biri uptime yani serverın çalışırlık süresi. Bu süre dışında sistem bakıma alınmaktadır. Küçük bir pay olsada size sorunlar yaşatabilir. %99.9 olmasına dikkat ediniz.

İkinci olarak site hızını kontrol edin ping süresi yavaş olan hostingler en azından Türkiye’de açılış süresi yavaş olabilir. Dolayısıyla aldığınız server lokasyonu da önemli hususlar içerisindedir.

Üçüncü olarak belkide en önemlisi hosting sağlayıcının size vermiş olduğu destek, isimtescil gibi saatler sonra yanıt veren bir sistemi kullanmanızı tavsiye etmem. Çünkü sizden kaynaklı olmayan ve saatlerce pasif halde kalan bir siteye ziyaretçiler gelmek istemeyeceklerdir.

Yurtdışı alacaksanız godaddy'yi öneririm hem hosting hem domain alırken sağlam yerden almaya dikkat edin. Godaddy'de ürün alırken promosyon kodu yani indirim kodu olarak WOWWeTaKu yazarsanız %35 indirim kazanırsınız.

Alıntı: http://www.umut.info/hosting-nedir-hosting-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar/

0 comments:

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Eğer soru sorduysanız en kısa zamanda cevap verilecektir.