18 Mart 2014 Salı

Wordpress olmazsa olmaz eklentiler


Wordpress sistemi internet sitelerinin kullandığı hazır bir php scripttir. Bu scripti en çok girilen internet siteleri kendileri geliştirerek kullanmaktadır olup güvenli ve çok gelişmiş bir yazılımdır. Bu yazılım ile istediğiniz herhangi bir site oluşturup neredeyse hiç uğraşmadan sitenizi yayınlayabilirsiniz. Bunun için sitenize bazı eklentileri ekleyip daha profesyonel ve geniş kapsamda kullanabilirsiniz.

TOP 5

  • Limit Login Attempts
İlk olarak sisteminizin güvenliğini sağlamak amaçlı sitenizi yeni açmış olsaınzda giriş yapmak isteyenler ve hackerlar olacaktır. Girişini engelleme amaçlı bu eklentiyle örneğin 3 kez yanlış girince siteden uzaklaştıracaktır.

Güvenlik ile başlamışken devam edelim, açık kaynaklı bir sistem olduğu için sistemde bir bug yani açık olabilir ve bunu değerlendirip temanızda değişiklik yapılabilir dolayısıyla bu basit kullanımlı program ile otomatik olarak günlük sitenizi tarayıp malmware var mı yok mu kontrol edip ona istinaden düzenleyebilirsiniz.

Bu Wordpress ile bulut bağlantısı sağlayıp resimlerinizi, vidyolarınızı wordpress üzerinden çalıştırarak sitenizin hızlı açılmasını sağlar. Onun dışında all in one pack olan yani bir çok özelliği içinde barındıran bir sistemdir. En önemlisi içerisinde istatistik tutarak sitenizin popularitesini kontrol edip arama sorgularına göre içeriklerinizi belirleyebilirsiniz. Ayrıca sitenizi sosyal ağlara otomatik bağlayarak sosyal ağlarda da içeriklerinizi yayınlayıp makalelerinizde paylaşma özelliği sağlayabiliyorsunuz. İçerisindeki Galeri özelliği ile resimlerinize farklı bir görüntü katıyor.

En gelişmiş seo paketi diyebiliriz bu paket dışında All-in-one Seo'yu da tercih edebilirsiniz ancak bu eklenti sürekli güncelleme almakta gelişmekte aynı zamanda bir nebze daha hızlı diyebiliriz.İçerisinde bulunan web yöneticisi araçları ile google, yandex, bing, alexa ve pinterest doğrulama kodlarını ekleyerek tema içerisine girmeyip basit bir şekilde doğrulamanızı sağlayabiliyorsunuz. Yazılara, sayfalara ve diğer bölümlere özel seo başlıkları, açıklamaları ve meta taglar ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca facebook open graph, twitter card, google+ sayfalarınızı bağlayabileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Ayrıntılı olarak xml sitemap haritanızı düzenleyip yayınlayabiliyorsunuz. Yeni yayınlanan sürümünde içeriklerinizin başlıklarını ve açıklamalarını tek bir sayfadan değiştirebiliyorsunuz.

Bu yeni eklenti ile sitenizin ayrıntılı olarak seo analizini yapıp size çözümler sunuyor. Squirly'nin eklentisini ücretli olarak yazan yazılımcı bunun ücretsiz olacağını belirtiyor ve şimdilik ücretsiz. Ancak ingilizce, bu eklenti ile seo ayarlarınızı sorunsuz bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

0 comments:

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Eğer soru sorduysanız en kısa zamanda cevap verilecektir.