10 Mart 2015 Salı

En iyi Web Tasarım Programları 2015

1. Webplus X8
2. Adobe Muse
3. Adobe Edge Reflow
4. Macaw
5. Artisteer

Umarım bu programları tek tek açıklamaya fırsatım olur ancak web tasarımı yaparken elinizin altında bulunması gereken programlar bunlar, kafanızda hazırladığınız tasarıma göre bazı özelliklere sahipler.

1.sırayı kapan Webplus yeni sürümüyle birlikte yaratıcılığınızı zorlanabilirsiniz. Photoshop gibi çizim araçlarına gerek kalmadan direk sitenizi HTML, CSS ve hatta javascripte kendisi compile ediyor. Herhangi bir kodlama bilgisi bilmeden profesyonel tasarımlar yapabilirsiniz. Eğer kodlama biliyorsanız bu bilgilerinizi içerisine serpiştirmenize de olanak sağlıyor. Gerçi sıralamadaki tüm programlarla kodlama bilmeden web dizayn etmeniz mümkün. Muse en sevdiğim programlardan hızlı bir şekilde tasarlamamı sağlıyor siteleri. Telefon ve tablete göre de otomatik algı sağlayabiliyor. Ancak bu konuda macaw ve Edge flow tam olarak responsive yani tüm cihazlara uyumlu siteler yapmanızı sağlıyor. Bu konuda artisteer 4. sürümü ile de responsive siteler yapmanızın yanı sıra wordpress, blogger, joomla gibi hazır script ve sitelere tema çıktısını da veriyor. Belki en hızlı tasarımı artisteerde yapmanız mümkün ancak özgün siteler yapmanız pek mümkün sayılmaz çünkü belirli şeylerin tasarımını degistirebilmektesiniz.

Kullanım Kolaylığı
1.Muse
2.Macaw
3.Edge reflow
4.Webplus
5.Artisteer

Muse ve Macaw daha basit arayüzlü programlar.

Özellik
Ayrıntılı özellikler konusunda weblus en iyi işi çıkartıyor ancak Adobe Edge flow bir özelliği ile şaşırtabilir. Daha önceki derslerimizde anlatmıştım photoshopta yapılan tasarımın HTML olarak aktarılmasını ancak Adobe Edge bunu photoshopa bağlanarak kendi yapıyor birazcık uğraştıysakta ama diğer yollararan nazaran bu yazılım ile çok kolay bir dönüştürme işlemi.

0 comments:

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Eğer soru sorduysanız en kısa zamanda cevap verilecektir.