26 Mayıs 2018 Cumartesi

En İyi Web Tasarım Programları 2018

2015'te yayınladığım liste hala geçerli ancak bazı uygulamaların güncellemeleri durduruldu ve yeni uygulamalar mevcut.

Adobe Muse ve Macaw hala kullanımı kolay ve güzel ürünler. Ancak kodlamanın yanında tasarım dünyasına 2016 da Brackets'i satın alarak adım atan Dreamveawer'da mevcut. Ancak kodlama ve bootstrap bilmeyen arkadaşların bunu kullanması pek kolay olmayacaktır.

Daha önceki listemdeki Webplus, Artisteer ve Adobe Edge Reflow'un geliştirilmeleri durdurulduğu için kullanılmalarını önermiyorum. Ancak kullanışlı oldukları da bir gerçek. Webplus programını çıkaran şirket şu anda sadece Affinity adlı tasarım programını geliştiriyor ve bununla sadece web sitesi çizimini yapabilirsiniz. Ancak hazırladıkları bu tasarım programı photoshop killer yani katili olarak geçiyor çünkü gerçekten photoshop kadar kaliteli ve daha kolay kullanımlı bir program aslında vektörel çizim yapıyor yani adobe illustrator ile karşılaştırmak daha doğru olacaktır.

Listeye yeni bir eleman ekleyeceğim ve karşınızda Pinegrow. Bu program bootstrap 4 kullanıyor ancak bunu bilmenize gerek yok, sürükle bırak mantığıyla tasarım yapabilmeniz mümkün hatta hazır komponentler mevcut, bunları seçerek çok kolay tasarımlar yapabiliyorsunuz.

Karşınızda 2018'in en iyi web tasarım programları

  • Kod + Tasarım

  1. Pinegrow
  2. Macaw
  3. Adobe Muse
  4. Dreamveawer

  • Sadece Tasarım
  1. Affinity Designer
  2. Sketch App
  3. Adobe XD
  4. Origami (Facebook->Ücretsiz) 

  • Sadece Kod

  1. Visual Studio Code (Microsoft)
  2. Atom (Github)
  3. Sublime Text
  4. Notepad ++

  • Online Tasarım

  1. Wix
  2. Weebly


0 comments:

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Eğer soru sorduysanız en kısa zamanda cevap verilecektir.