18 Şubat 2021 Perşembe

Çocuklar İçin Robotik Kodlama

Evrende bulunan her şey sürekli olarak değişip gelişmektedir. Ancak bunlar arasında günümüzün en heyecan verici gelişmeleri teknoloji alanında yaşanmaktadır. Çünkü teknolojideki gelişmelere paralel olarak sağlık, eğitim ve uzay gibi daha birçok alanda da ilerleme gözlenebilmektedir. Bu nedenle teknoloji ve diğer alanlarda meydana gelen gelişmeler aslında bir döngü halinde olup sürekli olarak birbirini daha ileriye gitmeye zorlamaktadır. Bir alanda sürekli olarak gelişme gözlenebilmesi, o alana ait dilin iyi bilinmesi ve profesyonelce kullanılmasıyla mümkün olmaktadır. Teknoloji alanında meydana gelen gelişmeler için gerekli olan en temel dilin robotik kodlama olduğu bilinmektedir.

Robotik Kodlama Nedir?

Robotik kodlama tanım olarak hem bilgisayar programı hem de robotların nasıl çalışması gerektiğini yöneten bir dildir. Yani bir kişi uygun kodları yazarak teknolojik cihazların istediği birçok şeyi yapmasını sağlayabilmektedir. Robotik kodlama yaparken ilk seferde en iyi sonucu elde etmek biraz zordur. Bu nedenle istenen sonuca ulaşabilmek için başarma yolunda istikrarlı olup bol bol deneme yapmak gerekmektedir.

Çocuklar İçin Robotik Kodlama Eğitimi

Robotik kodlama için en sık kullanılan programlama dili C / C++ olarak bilinmektedir. Bunun dışında Java ve Python isimleriyle bilinen programlama dilleri de yine çokça kullanılmaktadır. İlgili programlar yardımıyla robotik kodlama yapmak isteyen kişilerin öncelikle bu işin eğitimini alması gerekmektedir. Robotik kodlamanın gelecekte daha önemli bir yere sahip olacağı düşünülmektedir. Bu nedenle günümüz çocukları da muhakkak kodlama ile tanıştırılmalıdır. Kodlama için özel olarak tasarlanmış oyuncaklar yardımıyla küçük yaştaki çocukların kodlamayı sevmesi sağlanmalıdır. Daha büyük yaştaki çocuklar ise kodlama için yüz yüze ders alabileceği gibi internet ortamında da ders alabilmektedir. Özellikle Code Org, Kodable ve Codespark çocuklar için internet üzerinden kodlama eğitimi veren önemli platformlardan birkaçıdır.

Kodlama Eğitiminin Çocuklara Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Robotik kodlamayla ilgili verilen eğitimler çocuklara çeşitli yönlerden fayda sağlamaktadır. Bu faydaların başında problemlerle başa çıkabilme ve problemlere hızlı bir şekilde çözüm üretebilme kabiliyetinin artması gelmektedir. Ayrıca alınan eğitimler sırasında yapılmakta olan grup çalışmaları sayesinde bir yandan iletişim kurabilme kabiliyeti artarken diğer yandan da sorumluluk alma bilinci gelişmektedir. Sonuç olarak yüksek özgüvene sahip çocuklar yetişmektedir.

0 comments:

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Eğer soru sorduysanız en kısa zamanda cevap verilecektir.